23 junio 2010

Per (Sant) Joan








Volver a escuchar esta canción de Joan Manel Serrat es volver al barrio, a las hogueras, a las verbenas, a nuestra infancia y a los dorados años de juventud.

Quizá debía de pasar un tiempo para que su letra adquiera el mismo significado que él le otorgó.

Quizá se haya perdido algo de la magia de aquellas noches de San Juan, pero quedan en nuestra memoria los años vividos, hermosos recuerdos que forman parte de nosotros y que siempre perdurarán.


Y "per Joan", nuestro niño mimado, un beso enorme por su honomástica y que esta noche sea mágica para tí.
Y para todas.

¡Volvamos a vivir la verbena! Feliç nit de Sant Joan!!

*Si queréis saber algo sobre el significado ancestral de esta fiesta, clicar encima de Per Sant Joan.



6 comentarios:

  1. Hola a tots, sentir aquesta canço es com tornar a reviure aquells anys que de petita uns días avans recolliam al llenya per fer la foguera, despres las primeras verbenas que ens deixaban sortir amb la colla, quins temps mes bonics.
    JOAN "al nostre nen mimat", MOLTES FELICITATS.
    PETONETS A TOTS I FINS AVIAT.
    NÚRIA.

    ResponderEliminar
  2. Holis!
    Jo crec, que és la nit més bonica de l'any, tot y fent molt de soroll, i com sempre la canço de Joan Manel Serrat, sempre estarà present per aquesta nit, i totes les revetllessegüents, oi?
    Joan que tu passis molt bé. Felicitats
    Petons
    AnnaM

    ResponderEliminar
  3. Gràcies! Aquestes festes i en particular aquesta, sempre em portan molts records, bons i no tan bons sobre tot pensant amb la gent que ja no tinc a la vora... però recordo molt el anar a buscar "llenya" per cremar a la foguera. Les "iaies" et demanaven de pujar a casa seva per baixar "mobles i trastos vells" per la foguera i... et donaven un "duru" de propineta, que llavors t'el gastaves amb mes "petardos" O quan venien els bombers i apagaven la foguera (grossa putada) Comprant petards a la "caseta del Sr. Antonio" a la Plaça "del Olivo". La coca amb el got de llet i de seguida al carrer fins les 12 de la niiiiit!!!!
    Que feliços que erem llavors, no? No coneixiam les preocupacions ni els mals de cap, viviem el moment. Que maca es la infantesa!!! De cops penso que: qualsevols temps passat ere millor... però tampoc es això, no?.
    Crec que no sabeu que soc col.leccionista de discs de vinil (si, si, aquells que sonen en un "tocadiscos", quasi quasi de l'era del quaternari) i del Serrat tinc tota la seva discografia tant d'LP, EP i SINGLES i per cert aquest Single que te dos cançons per cara es de l'any 1968 i la lletra es del mateix Serrat i la musica de Juan i junior (juan Pardo i A. Morales)

    Au! salut i peles a totes!!!!!

    ResponderEliminar
  4. Hola Núria, es ben cert que aquesta cancó sempre ens fara recordar el barri, les revetlles, els pares i els germans menjant la coca... quines festes més macas!
    Molts pentons.

    ResponderEliminar
  5. Hola Anna Mª, i quins records d'aquells temps! ara fem la revetlla d'una altre manera però al cap i a la fí ningú ens podra treure els nostres records d'infantessa.
    Petonets, maca!!

    ResponderEliminar
  6. Joan... Moltes felicitats, molts felicitats....
    soposso que has passat una revetlla d'alló mès guai, encara que la coca l'agafis amb una sola ma, jeje..
    Aquesta es una de les cançons de Serrat que més m'agraden, sempre en recorda al barri i les revetllas de les hores i es per aixó que et volia felicitar amb aquesta cançó, aixi que estic molt contenta que t'hagi agradat.
    Ja ens vas dir que feies colecció de "vinilos", deus tenir una bona pila d'en Serrat! l'altre cançó del single es diu "Marta" i es ben bonica, es que aquest jo també el tinc,jaja...

    Petonets, maco i fins aviat!

    ResponderEliminar

Bienvenido/a a nuestro Club.
Déjanos tu opinión respetuosamente y gracias por tu visita.